Web Analytics Made Easy - Statcounter

پخش آنلاین تله تئاتر‌ها را باید از موفق‌ترین راهکار‌های عصر کرونایی نمایش کشور برای ممانعت از قطع زنجیره ارتباطی میان تئاتر و مخاطب بدانیم.

خبرگزاری میزان - پخش آنلاین تله تئاتر‌ها را باید از موفق‌ترین راهکار‌های عصر کرونایی نمایش کشور برای ممانعت از قطع زنجیره ارتباطی میان تئاتر و مخاطب بدانیم.

شیوع کرونا و تعطیلی طولانی مدت سالن‌های تئاتر در کنار فشار اقتصادی عمیقی که بر جامعه تئاتر داشت، در بحث فرهنگی نیز کور سو امیدی که پس از سال‌ها تلاش برای آشتی مردم و تئاتر ایجاد شده بود از بین برد تا زمزمه‌های ورود تئاتر به سبد خانوار، به یکباره در نطفه خفه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام در حالی رخ داد که این هنر بی بدلیل می‌توانست با یک برنامه ریزی مناسب و کارشناسی به یکی از اصلی‌ترین ستون‌های اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و حتی پرکردن اوقات فراغت در عصر کرونا تبدیل شود. موضوعی که گرچه از دید مسئولان و هنرمندان فرهنگی مغفول نبود و از آغازین روز‌های تعطیلی تئاتر با برگزاری جشنواره‌های آنلاین، فعال سازی فرآیند تئاتر در خانه و تئاتر برای همه، ورود به فضای مجازی و بهره گیری از آن در مسیر فرهنگسازی، آموزش و درآمدزایی، تعامل با صدا و سیما در مسیر تولید تله تئاتر، تغییر کاربری تماشاخانه‌ها و استفاده از آن‌ها برای ساخت فیلم تئاتر و ... تلاش شد تا گام‌های موثری در این مسیر برداشته شود، اما نبود نقشه راه، نبود ایده‌های خلاقانه و قابل دفاع و ... درخشش آن بیشتر در محدوده موفقیت‌های فردی رخ داد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

پخش آنلاین تله تئاتر‌ها را بی تردید باید به عنوان موفق‌ترین راهکار تئاتری این روز‌ها معرفی کرد. اقدامی که گرچه در ابتدای راه است، اما اقبال خوبی از سوی مخاطب داشته است.

در این گزارش تلاش داریم تا به معرفی برخی سایت‌ها که به عنوان جایگزین تماشاخانه ها، پل ارتباطی مردم با تئاتر شده اند می‌پردازیم:

نمایش نت

نمایش نت نخستین تلویزیون اینترنتی تئاتر کشور است که گرچه در سال‌ها گذشته فعالیتش را آغاز کرده بود، اما به طور رسمی از ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۹ در دسترس عموم قرار گرفت. در این طرح سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، پردیس تئاتر تهران را در اختیار تلویزیون اینترنتی نمایش نت قرار داد تا این سامانه تعدادی نمایش را که در فرهنگسرا‌ها در حال اجرا بودند و اجرای آن‌ها در پی جلوگیری از شیوع کرونا ویروس تعطیل شد را به صورت آنلاین نمایش دهد. نمایش «خیمه شب بازی کرونا و مبارک» به کارگردانی حسین ربیعی اولین اثری بود که نمایش نت در ۱۷ فروردین پخش نمود.

آرشیو نمایش نت در حال حاضر حدود ۲۰۰ اثر تئاتری را در ۸ پخش آیینی و سنتی، کمدی، کودک و نوجوان، تراژدی، درام اجتماعی، سیاسی و انتقادی، عاشقانه و رمانتیک و فیزیکال در معرض دید عموم قرار می‌دهد.

نمایش خارجی «همسران سرخوش ویندزور ویلیام شکسپیر» به کارگردانی کریستوفر لاسکومب، «خداحافظی نکن» مسعود طیبی، «مدآ» به نویسندگی اوریپید بن پاور و کارگردان کری کراکلن و «در وقت مقرر» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا کبگانی آخرین آثاری هستند که در آبان ماه در نمایش نت پخش شدند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان تنها مرکز تخصصی کودک و نوجوان، در دوران تعطیلی سالن‌های نمایشی، با همکاری تیوال طرح «نمایش نما» را از ۱۵ مردادماه راه اندازی کرد.

در این طرح که با شعار «هر روز یک تئاتر» فعالیت خود را آغاز کرد، علاقه‌مندان با خرید بلیت از گیشه فروش مجازی نمایش‌ها، در بخش تئاتر سایت کانون پرورش فکری به نشانی th.kpf.ir با یک‌سوم قیمت می‌توانند نمایش‌هایی که در سال‌های گذشته برای آن‌ها تولیدشده است، را ببینند.

در حال حاضر ۳۶ نمایش کودک و نوجوان از جمله پیرمرد و ببر، تو مثل طوطی، خرس آرکانسا، راز گنجور، عقل صورتی، کلوچه دارچینی، کلوچه‌های خدا، کوزه عسل، ماهی، هدیه اسرارآمیز و... در آرشیو نمایش نما قرار دارد و فیلمِ نمایش «کوزه عسل نیست» به نویسندگی و کارگردانی عادل بزدوده آخرین اثری است که در پایگاه اینترنتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اکران شد.

تیوال

گروه نرم افزاری «انسان» با طراحی و راه اندازی سایت «تیوال» سامانه پیشرفته خرید و تماشای آنلاین آثار ویدیویی، خرید بلیت با انتخاب صندلی، ارایه تخفیف‌های ویژه و... را راه اندازی کرد.

تیوال که بخش عمده فعالیت آن بر فروش بلیط متمرکز بود، همزمان با شیوع کرونا، در تعامل با سازمان‌ها و گروه‌های تئاتری، از ۱۰ اردیبهشت بخش فیلم تئاتر را نیز بر مجموعه فعالیت‌های خود اضافه کرد.

تاکنون تیوال بیش از ۱۰۰ فیلم تئاتر از جمله زمین مقدس ایوب آقاخانی، اپرای عروسک مولوی بهروز غریب پور، پچ پچ‌های پشت خط نبرد اشکان خلیل نژاد، باغ آلبالو اکبر زنجان پور، نورا اثر علیرضا کوشک جلالی، کرونوس علی صفری، سنگ در جیب هایش پارسا پیروز فر و ... را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

فیلیمو

فیلیمو اولین سامانه نمایش درخواستی (VOD) اشتراکی ایرانی و از محصولات شرکت فناوران ایده‌پرداز صبا (صباایده) است که در بهمن ۱۳۹۳ آغاز به کار کرد.

این سامانه که براساس رتبه‌بندی الکسا چهاردهمین سایت پربازدید ایران است، در ادامه فعالیت‌های خود، فیلم تئاتر را نیز در برنامه قرار داد و در حال حاضر ۸۹ نمایش از جمله شایعات رحمان سیفی آزاد، اعتراف شهاب حسینی، شکلک کیومرث مرادی، خشکسالی و دروغ محمد یعقوبی، بالاخره این زندگی مال کیه اشکان خلیل نژاد و ... را در معرض دید عموم قرار داده است.

کول دانلود

کول دانلود یکی دیگر از سایت‌هایی است که دانلود رایگان فیلم تئاتر را در برنامه قرار داده است.

در آرشیو این سایت حدود ۴۰ فیلم تئاتر از جمله شکلک کیومرث مرادی، خشکسالی و دروغ محمد یعقوبی، هملت رضا گوران، مکبث رضا ثروتی، مرد بالشی محمد یعقوبی، گلن گری گلن راس پارسا پیروز فر، ۲۱ بار مردن در سی روز صابر ابر و ... جهت دانلود قرار دارد.

آپارات

آپارات یکی دیگر از اپلیکیشن‌هایی است که فیلم تئاتر را همواره در دستور کار خود داشت. این سرویس اشتراک ویدیویی که فعالیت خود را با اشتراک رایگان کلیپ‌ها و فیلم‌هایی که مخاطبان بارگذاری می‌کنند از سال ۸۹ آغاز کرد.
در حال حاضر آپارات از جمله سامانه‌هایی است که به صورت رایگان فیلم تئاتر در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

علی رحیمی

انتهای پیام/

برچسب ها: علی رحیمی تئاتر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: علی رحیمی تئاتر کانون پرورش فکری فیلم تئاتر حال حاضر تله تئاتر نمایش نت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۱۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی جالب درباره دنیای پرزرق و برق و باشکوه بازیگری بهرام افشاری

آفتاب‌‌نیوز :

نمایش «چه کسی جوجه تیغی را کشت» به نویسندگی و کارگردانی بهرام افشاری و بازی افشاری و تینو صالحی تا ۲۱ اردیبهشت ماه در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است. این اثر نمایشی که در دور جدید اجرا‌های خود با استقبال مخاطبان روبه‌رو شده قرار است به زودی در شهر اصفهان نیز اجرا داشته باشد. محدثه واعظی پور منتقد و فعال رسانه‌ای یادداشتی درباره این اثر نمایشی نوشته و به ویژگی‌های نمایش افشاری که این روز‌ها تبدیل به ستاره پولساز سینما نیز شده، پرداخته است.

در این یادداشت آمده است:

«عشق به بازیگری و دنیای سینما، دستمایه ساخت فیلم‌های مختلف و طرح روایت‌های متنوع بوده است، این عشق سودایی که بسیاری را درگیر و مهمتر از آن سرخورده کرده، موضوع اصلی نمایش «جوجه تیغی» به کارگردانی بهرام افشاری بازیگر تئاتر و سینما بود، نمایشی که بر اساس مونولوگ پیش می‌رفت و افشاری، راوی آن، زندگی شخصی و تجربه‌های خود را با قصه و خیال در هم آمیخته و داستان جوانی شهرستانی را روایت می‌کرد که عشق به بازیگری او را به تهران و پشت صحنه سینما آورده است. اواخر دهه ۹۰، وقتی «جوجه تیغی» روی صحنه رفت، افشاری بازیگر شناخته شده تئاتر بود، اما مثل امروز در سینما محبوب، مشهور و پولساز نبود. آن‌هایی که نمایش‌های «دیابولیک: رومئو و ژولیت» (آتیلا پسیانی) یا «پاییز» (نادر برهانی مرند) و «دن کاملیو» (کوروش نریمانی) را دیده‌اند، او را به خاطر می‌آورند. بازیگر هم‌نسل نوید محمدزاده و هوتن شکیبا که حضورشان در تئاتر، مژده تولد نسلی تازه را می‌داد. بازیگرانی مستعد که تئاتر، خانه اصلی‌شان بود، اما بالاخره کشف شدند و مقابل دوربین رفتند.

افشاری، به خاطر ویژگی‌های ظاهری‌اش اغلب در نقش‌های کمدی و فضا‌های طنزآمیز روی صحنه می‌رفت، صدای خوب، قدرتش در بداهه‌گویی و انعطاف بدنی‌اش کمک می‌کرد تا برای خنداندن تماشاگر، دست به هر ترفندی بزند و بازیگر شیرینِ روی صحنه باشد. اگر چه نقش جدی‌اش در «دیابولیک: رومئو و ژولیت» نشان داد می‌تواند سیمای جوان بذله‌گو و طناز را تغییر دهد.

موفقیت «جوجه تیغی» بیش از قصه ساده‌اش، به روایت صمیمی و سرراست افشاری مربوط می‌شد. او که بر متن تسلط کامل داشت، با دستی باز، شوخی می‌کرد، از تماشاگر خنده می‌گرفت و در لحظاتی، احساسات او را درگیر می‌کرد. در فاصله اجرای «جوجه تیغی» تا «چه کسی جوجه تیغی را کشت؟» افشاری، در سینمای ایران چند فیلم کمدی پر سر و صدا و پرفروش بازی کرده است. او در «فسیل» (کریم امینی)، تنها یک کمدین پولساز نیست، بلکه سعی کرده به شخصیت اسی، جوان آس و پاس و ساده‌دل پایین شهری، شیرینی و ملاحت بدهد. از میان انبوه بازیگران کمدی چند سال اخیر، افشاری در «فسیل» طراوتی دارد که اگر خودش مدام آن را در سینمای تجاری خرج نکند، برای تماشاگر دوست داشتنی و تازه است.

طبیعی است که سینمای کمدی، انبوهی نقش مشابه اسی به او پیشنهاد کند، اما مقاومت در برابر دستمزد‌های وسوسه‌کننده عمر بازیگری افشاری را تضمین می‌کند. نکته‌ای که به نظر می‌رسد، یکی از دغدغه‌های شکل‌گیری «چه کسی جوجه تیغی را کشت؟» است. در این نمایش، افشاری، مانند «جوجه تیغی» خودش را نقد کرده و در معرض داوری قرار می‌دهد. این رویکرد جسورانه، هوش بازیگری را نشان می‌دهد که فردای حرفه‌اش را در وضعیت سرخوشانه امروز، نمی‌بیند. او در این نمایش، نقش بازیگری را بازی می‌کند که دوره طلایی حرفه‌اش را پشت سرگذاشته و در مسیری که طی کرده، گرفتاری‌های فراوانی داشته است. برای آنکه روایت ملال‌آور نشود، افشاری، بخشی از بار قصه را روی دوش همبازی‌اش تینو صالحی قرار داده است.

تعامل و بده بستان‌های آن‌ها خوب از کار درآمده و ایده ارجاع به گذشته و نمایش «جوجه تیغی» تمهید مناسبی برای رفت و برگشت‌های قصه و انرژی گرفتن از آن نمایش است. «چه کسی …» متلک‌های سیاسی و تکه‌پراکنی‌های اجتماعی بیشتری نسبت به «جوجه تیغی» دارد، اما همه جذابیت نمایش به خاطر ترسیم این بازجویی و نقد بازی قدرت نیست. «چه کسی...» باز هم درباره بازیگری است، درباره سودایی که بر خلاف تصویر پرزرق و برق و باشکوهش، می‌تواند ویران کننده باشد و برای بهرامِ نمایش «چه کسی...» این گونه بوده است. افشاری با پیش کشیدن پای شبکه‌های اجتماعی، نقض حریم خصوصی و مسائلی از این دست، جامعه را نقد و با بازیگرانی که سرنوشتشان، از این طریق، تغییر کرده همدلی می‌کند.

برای افشاری به شهادتِ «چه کسی …»، دنیای بازیگری هنوز فریبنده و جذاب است. رویا‌های او همچنان روی صحنه جان می‌گیرند و مهرش به مردم (مخاطبانش) را آنجا حس می‌کند. او در این نمایش، بیش از آنکه بخواهد نماد هنرمند یا بازیگر ممنوع‌الکار باشد (که هست)، شبیه خودش است، خودش را در مواجهه با مأموران نظارت کننده قرار داده و به جلسه بازجویی خودخواسته‌ای تن داده تا به تماشاگر یادآوری کند، ترس‌ها و تردید‌های یک ستاره، غیرقابل باور نیست.

«چه کسی جوجه تیغی را کشت؟» درباره زوال دوران ستاره‌هاست، درباره ترس از مواجه شدن با جهانی که بازیگر، دیگر در آن شناخته شده و محبوب نیست. تصویری از مواجهه عقل و عشق و جهان پر اضطراب هنرمند، پس از افول جایگاهش. همان طور که «جوجه تیغی» می‌تواند بار‌ها دیده شود و روایتی درباره امروز باشد، «چه کسی …» هم این ویژگی را دارد، چرا که قصه شهرت و پایان آن رنگ تکرار و کهنگی نمی‌گیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • «عروسی خون» و آدم‌هایی که با سرنوشت خود می‌جنگند
  • مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران
  • اوج سرعت سایت با سرور مجازی
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • جزئیاتی جالب درباره دنیای پرزرق و برق و باشکوه بازیگری بهرام افشاری
  • برنامه‌ اجراهای تازه تماشاخانه‌ ایران‌شهر اعلام شد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • «خارشتر» در تماشاخانه ایران‌شهر به صحنه می‌رود
  • «توافق‌نامه» همچنان معتبر است/ تمدید اجرا
  • آغاز فروش غیرحضوری نمایشگاه کتاب + آدرس سایت و جزئیات